Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Okosóvoda program

 A PÁLYÁZAT CÉLJA
 
A Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJ NKft.) az OkosÓvoda Program keretében magyarországi óvodák és bölcsődék számára pályázati lehetőséget kínál ingyenesen igénybe vehető honlapszolgáltatásra. A pályázati eljárásban kiválasztott intézmény egységes szolgáltatásként, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból a saját igényeinek megfelelően alakíthatja ki honlapját.
 
2020-ban sikeresen páláyztunk mi is, melynek eredményeként készült el ez a honlap.

A program támogatja a digitális kultúra és kompetencia fejlesztését, valamint Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) által képviselt médiatudatosság, médiaműveltség fejlesztését, illetve kommunikációs csatornaként szolgál a digitális gyermekvédelem és online biztonság témakörben megjelenő publikációk óvodák, bölcsődék és szülők felé történő közvetítésében.
Az okoseszközök és más digitális eszközök használata egyértelműen kezd áttolódni az óvodás és bölcsődés korosztályra. Ez egy olyan új és fontos jelenség, amelynek a gyermekek személyiségfejlődésére, kognitív és egyéb képességeik alakulására való hatásait egyelőre még kevésbé ismerjük, de tisztában kell lennünk ezen változásokkal. Ennek érdekében folyik az OkosÓvoda Program keretein belül a „DigiMini” kutatás, amelyben figyelemmel kísérik az óvodások és bölcsődések okoseszköz használatát az intézményekben. A feldolgozott kutatás eredményei várhatóan az óvodapedagógusok képzését-továbbképzését segíti.

A digitális jólét programról és a projektjeiről az alábbi linkre kattintva lehet tájékozódni: KATTINTS!